Adjunto nou article publicat aquest mes d’abril al’Indicador d’Economia..

Pss… pssss…. que hi ha algú? Volen dir que algú em llegeix?

Escric aquest article pensant que l’audiència potencial a la qual va dirigit es veurà probablement mermada. No seria millor deixar-ho per al setembre? Publicar-lo a partir del dia 15, un cop els nens ja estan de nou a escola, em garantiria possiblement una major audiència… no sé què faig perdent el temps d’aquesta manera…

De ben segur que aquestes reflexions o aquestes paraules les han sentit les últimes setmanes. El món empresarial sembla que es paralitzi, sembla que ara entrem en un moment letàrgic en el qual fer o generar un negoci estigui prohibit o si més no sigui poc recomanable. Les decisions s’aturen i es posposen. Estem en aquells dies que qualsevol conversa acostuma a portar incorporada la frase tan sentida de “parlem-ne al setembre en tornar de vacances …”. Volen dir que això és realment així? O hem estat nosaltres els que hem anat educant el mercat per tal que sigui així?

Podem permetre’ns aquest luxe de facturar pràcticament 10 mesos l’any? Podem donar per perduts dos mesos (juliol i agost) com a conseqüència d’una actitud implantada en la nostra cultura que fa que les coses siguin com sempre han estat sense fer res per a canviar-les? Molts són els que reclamen llibertat d’horaris comercials, poder comprar qualsevol cosa, qualsevol dia a qualsevol hora i és cert que la tecnologia i els nous formats d’empresa i de negocis ho permeten. Però la realitat és que la majoria d’empreses deixen de tenir activitat en aquest període.

Evidentment el descans, les vacances, el relax i la desconnexió són importants i altament recomanables, això no ho posa ningú en dubte (seria estúpid fer-ho). També és evident que hi ha empreses que per les seves reduïdes dimensions no tenen alternativa i han de parar l’activitat per poder gaudir d’aquest obligat descans. Però cada cop són més les que veuen aquest període com una oportunitat per a ser presents en el mercat i aprofitar la distracció dels seus competidors per generar negoci i mantenir la seva activitat per tal de no generar unes pèrdues en el seu compte d’explotació difícilment recuperables el darrer trimestre de l’any. La tornada de vacances acostuma a ser dura, i tornar a agafar el ritme que l’activitat requereix costa i necessita alguns dies; a més, el temps que va de després de vacances a finals d’any s’acostuma a fer molt curt amb poca capacitat de reacció.

Planificar de forma intel·ligent aquest període pot donar-nos algunes alegries, o si més no, no generar-nos desagradables sorpreses. Podem aprofitar per parar, pensar, formar-nos, llegir i reflexionar, i en molts casos desenterrar i desenvolupar alguns projectes que la inèrcia del dia a dia ens ha impedit treballar i no han arribat a veure la llum.

Com a clients volem i exigim servei de forma constant, però ens hem preguntat quin servei és el que volen realment els nostres clients? I sobretot, quin és el que els hi estem donant?

No menyspreem aquests mesos i no els donem per perduts d’antuvi; la societat, la tecnologia i el comportament del consumidor han canviat de forma radical i adaptar-nos-hi ha de ser la nostra obligació.

Bones vacances

 

Veure i llegir aquí l’article original: Llegir