“Moments per al relax”, adjunto un nou article publicat aquest mes de juliol a l’Indicador d’Economia

Aquí pots llegir l’article original. “Explotació i exploració”

Una de les moltes coses positives que té l’arribada de l’estiu és poder gaudir d’unes merescudes vacances. És un moment de descans i de desconnexió que ens permet omplir i carregar l’energia que s’ha desgastat en els darrers 11 mesos. També és un moment ideal per invertir en fer aquelles coses que durant l’any, immersos en l’espiral del qui dia passa any empeny, no ens és possible fer. Hi ha molta gent que intensifica i es retroba amb el plaer de la lectura. Relaxar-se, aturar el temps i endinsar-se en una bona història és un acte molt personal que genera un enorme plaer i una gran satisfacció. Hi ha infinits llibres relacionats amb el món de l’empresa i dels negocis, però m’agradaria destacar-ne tres que m’han acompanyat durant molts anys i que han tingut per mi un gran impacte en el meu creixement i coneixement professional. Bons companys de viatge per a aquests dies llargs i calorosos.

Els 7 hàbits de la gent altament efectiva és un clàssic entre els clàssics, un best seller en tota regla que no pot faltar en cap biblioteca empresarial i professional. Stephen R. Covey ens explica un mètode basat en 7 etapes fàcils d’entendre i de posar en pràctica que permetran millorar la nostra efectivitat en tots aquells aspectes rellevants de la vida. Ser proactius; començar amb la finalitat clara; tenir clar que allò que va primer, va realment primer; pensar en guanyar-guanyar; procurar entendre primer i que després ens entenguin; sinergitzar ( valorar la diversitat); i esmolar la serra ( utilitzar la capacitat que tenim per renovar-nos físicament, mentalment i espiritualment). Aquests són els 7 hàbits que poden canviar-nos i convertir-nos en persones altament efectives. Una bona opció per aprendre a ser més productius i eficients en entorns cada vegada més complexos.

Sólo una cosa, de Gary Keller y Jay Papasan és un llibre fresc i molt fàcil de llegir. Ideal per aquests dies de relax. Endinsar-s’hi ajudarà a millorar la nostra productivitat. Vivim en una societat assetjada d’estímuls i plena de distraccions que volen captar la nostra atenció i allunyar-nos del que realment és important. Correus electrònics, xarxes socials, trucades, reunions, videoconferències són només un petit exemple d’allò que demanda la nostra atenció diària i ens genera importants graus d’estrès. Si el que busques és ser més productiu  a la teva feina, millorar el teu estil de vida i disposar de més temps per a tu aquesta pot ser una bona recomanació. Ordenar la ment i les prioritats, optimitzar els teus resultats, marcar-te fites i diferenciar el que és important d’allò que és secundari són només algunes de les coses que es pretenen obtenir en aquest llibre seguint els seus consells. És un llibre que potser no et canviarà la vida de forma radical, però et farà evident alguna cosa que potser tu ja intuïes i que llegir-ho d’altres pot ajudar-te a interioritzar-ho.

La clau és el perquè, de Simon Sinek. Un llibre per mi impactant amb una potència extraordinària si som capaços d’entendre la seva filosofia i sobretot aplicar-la en el nostre dia a dia. L’essència d’aquest llibre radica en saber com és possible que hi hagi persones o organitzacions que assoleixin els seus èxits i d’altres, en canvi, possiblement millor preparades i qualificades acabin passant desapercebudes. Simon Sinek intenta explicar-ho mitjançant el que ell anomena el Cercle d’Or. Il·lustrat amb tres cercles concèntrics; el Què, el Com i el Perquè. Comunicar i expressar des d’aquest perquè significa fer-ho des del propòsit, des de la motivació i des de la part emocional. Amb una base neurocientífica, aquesta teoria pot ajudar-nos a millorar la nostra capacitat d’influència i la nostra persuasió convertir-nos en persones amb més habilitats comunicatives.

Aquestes són tres recomanacions sense cap més objectiu que compartir possibles lectures per aquests dies de relax que poden ajudar-nos a parar, pensar, reflexionar i modificar algunes coses per afrontar una tornada de vacances amb les màximes garanties.

Espero que ho gaudeixis.